Utanå Gångborg 11 Väddö - Björkö
Väddö - Björkö

Utanå Gångborg 11

100 m² 5 088 m² 5 m² 3 rum och kök 1929, Ursprung 1700-tal 3 250 000 kr/bud
Vill du titta på bostaden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Intresseanmälan

Charmigt 1700-tals torp - Modernt - Privat och havsnära

Skärgårdsidyll i yttersta havsbandet med ett mycket naturnära och privat läge i underbar skärgårdsmiljö och endast några minuters promenad till härliga badklippor med utsikt ut mot Ålandshav! Fastigheten nås med bil på ca 1,5 tim från centrala Stockholm och Uppsala samt ca 50 min från Norrtälje! Huset är ett renoverat 1700-tals torp med timmerstomme och tidstypiska detaljer bevarade, fullt utrustat till permanentstandard och med en trivsam planlösning. I övrigt finns en mindre gäststuga, två förrådsbyggnader, jordkällare, utegym samt en äldre förrådsbyggnad. Stor vacker naturtomt. Tomten kan ev. vara avstyckningsbar. Närområdet är en av de populäraste delarna av Roslagen!
Ett året runt boende med fantastisk charm och modern standard.
Välkommen till Fiskartorpet!

Planritning

Planlösning för Utanå Gångborg 11
Planlösning för Utanå Gångborg 11

Bilder

Utanå Gångborg 11
Utanå Gångborg 11
Utanå Gångborg 11
Utanå Gångborg 11
Utanå Gångborg 11
Visa alla bilder
1½-plans fritidshus
1929, Ursprung 1700-tal
Trä
Timmer
Två glas, kopplade
Tegel
Trä
Torpargrund
Direkt El (varav 2 fjärrstyrda radiatorer), luftvärmepump samt vedspis
Hus 2 - Gäststuga, ca 15 kvm, uppförd 2011. Mysig stuga med gott om plats för dubbelsäng och sitthörna. Litet trädäck och en sittvänlig trapp.

Hus 3 - Förråd, ca 15 kvm, byggt 2019

Hus 4 - Förråd och pumphus, ca 15 kvm, byggdes 2011, gjutenplatta.

Hus 5 - Jordkällare, ca 7 kvm, troligen 1700-tal. Möjlig vinkällare.

Hus 6 - Äldre förråd, ca 12 kvm.

Utegym.
100 m² (Enligt säljarens info). Uppskattad area. Taxerad info om boa är 54 kvm, då arean för övre plan ej är medtagen.
3 250 000 kr/bud
5 m²
Friköpt
220, Småhusenhet, bebyggd
Enskilt vatten och avlopp. Borrad brunn för vatten och trekammar brunn med infiltration för avlopp.
Självdrag
Servitut, GA, Samfälligheter etc: Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Runnskäret GA:1 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 0188-97/2.1
Naturtomt
Härlig naturtomt med lite planteringar och vackra träd, bl.a. ett stort vackert päronträd. Vidare finns syrener, pioner, rosor och lavendel, hallon och rabarber samt fina gräsytor. Välkomnande entré till tomten med stenmur på vardera sidan om ingången. Tomten är fint omgärdad av och gränsar till skog, vilket skapar ett helt avskilt läge helt utan insyn!

Rymligt trädäck i anslutning till huvudbyggnaden i sydvästläge! Stor potential att skapa flera uteplatser/uterum på tomten.

Utegym som är placerat lite avskilt bakom förrådet och jordkällaren. Gott om plats för parkering mm på tomten utanför stenmuren.
Summa driftkostnad: 28 271 kr/år. Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 20 400 kr
V/A: 1 250 kr
Sotning: 500 kr
Väg-/Samfällighetsavgift: 808 kr
Renhållning: 2 530 kr
Försäkring: 2 783 kr
I kostnaden för el ingår hushållsel, elradiatorer samt luftvärmepump. V/A kostnaden är slamtömning 1g/år. Tillkommer kostnad för fastighetsskatt, ev. TV/bredband, ev. larm, brandskyddskontroll (vart 6:e år) samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på 2 vuxna och 1 barn.

Detta mycket charmiga hus har sitt ursprung för över 200 år sedan och då känt som Fiskartorpet! Fastigheten är beläget i en stor skogsglänta med endast några minuters promenad till vackra badklippor med utsikt ut över Ålands hav! Trivsam planlösning och mycket av de tidstypiska detaljerna är bevarade, såsom vedspis, bakugn, dörrar och timmerstomme mm. Hela huset har varsamt renoverats och byggts om till ett modernt fritidsboende med den äldre charmen bevarad!

Entréplan:
Stort trädäck, ca 50 kvm, och en entré under tak leder vidare in till hallen med frilagda bjälkar i tak och charmiga 1700-tals innerdörrar. Hallen har plats för klädavhängning. Från hallen är det ingång till det stora lantköket, duschrummet samt vidare till ett gästrum och trapp till övre plan. Trivsamt lantkök med mycket av de tidstypiska detaljerna bevarade såsom golvtiljor, innertak, vedspisen och den ursprungliga bakugnen samt en vacker spiskåpa. Fullt utrustat kök med vita snickerier och vitt kakel ovan bänkar. Arbetsbänkar med stenskivor i mörk granit, spishäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin, kyl och frys samt ett litet skafferi. Gott om förvaring och arbetsytor. Ett stort fönster vid matplatsen samt två mindre, bl.a ett ovan diskhon. Intill köket med ingång från hallen finns ett stort duschrum med fönster. Duschkabin, wc, handfat i kommod, ett fristående högskåp, handduksvärmare, tvättmaskin samt varmvattenberedare. Vidare från hallen nås en mindre inre hall med fönster mot entrésidan och trapp upp till övre plan samt ett gästrum med fönster mot öster och baksidan. Förråd/garderob under trappen till övre plan med ingång från sovrummet.

Övre plan:
Trätrapp leder upp till övre plan som består av ett stort sällskapsrum med tak i nock med frilagda takstolar och härlig rymd, ett sovrum och litet wc. I det fina vardagsrummet finns en braskamin samt en stor takkupa mot väster med vackert ljusinsläpp samt ett fönster åt norr. Rymligt och samtidigt mysigt sovrum med frilagda takstolar, även här är det öppet i nock. Sovrummet har fönster i söder. I sovrummet finns även ett wc.

Välkommen till ett hus fyllt av atmosfär, charm och harmoni!

Material, maskiner, utrustning:
Genomgående trägolv i hela huset. På entréplan är det målade äldre golvtiljor i inre hall och sovrummet, lackade trägolv i hallen och duschrummet. köksgolvet består av slipade och oljade äldre trätiljor.
På övre plan ligger ett obehandlat trägolv.
Genomgående ljusa färgval
I köket finns vedspis och bakugn, båda fungerande och på övre plan en kamin i vardagsrummet.

Fastigheten är belägen i fantastisk skärgårdsnatur där klippbaden mot Ålandshav, bär och svamp skogar, gårdar med ängar och hagar är i fin samklang med små fritidsområden. I närområdet finns badklippor, både på gång- och cykelavstånd. Stora Stridsby Gårdsbutik, ICA-Backa och SL-buss mot Norrtälje/Älmsta finns på cykelavstånd. Vid Simpnäs finns hamncafé och butik samt båt till Arholma och vidare med Waxholmsbåt till Stockholm.

Närmaste ort med all service är Älmsta och ligger ca 2 mil norrut, ett besök på Väddö Gårdsmejeri med Bondens glasskalas kan rekommenderas. Utflyktsmål finns det gott om. bl. a Grisslehamn, Ekerölinjen till Åland samt Norrtälje för att nämna några. För mer information under rubriken; dokument och länkar.

Intresseanmälan

Dina uppgifter förblir konfidentiella och stannar hos oss.
Visa alla objekt