Lindbyvägen 71 Ekerö - Adelsö
Ekerö - Adelsö

Lindbyvägen 71

83 m² 4 788 m² 10 m² 1860, Om-/tillby 1930/1974 3 300 000 kr/bud
Vill du titta på bostaden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Intresseanmälan

1800-tals charm - Två fastigheter - Prunkande trädgård!

Vackert torpliknande hus med anor från 1860-talet i härlig lantlig miljö i Mälaren! Fastigheten har en stor naturskön och vacker uppvuxen trädgård med sol från morgon till sen kväll och är belägen i öppet jordbrukslandskap. Husets ca 83 kvm i 1½ plan erbjuder en mysig planlösning med sällskapsrum med öppen spis med insats, trivsamt och fullt utrustat kök med vedspis, härlig glasveranda om ca 10 kvm samt badrum med bastu, teknikrum och förvaring på entréplan. Två fina sovrum varav ett med en kamin (ej ansluten) samt en möblerbar hall och förvaringsutrymmen på övre plan. Stor del av de tidstypiska detaljerna finns bevarade såsom timmerstommen, dörrar, golv, fönster mm. Den delen som inrymmer bad/bastu/teknikrum byggdes till på 70-talet. Den stora tomten består av två fastigheter, Lindby 8:2 och Lindby 8:4. Huvudbyggnaden är belägen på Lindby 8:2 och på Lindby 8:4 finns en 1800-tals timmerlada och en gäststuga. Borrad brunn för vatten samt enskilt avlopp med slamavskiljare. För den trädgårdsintresserade är detta ett paradis och omgivningarna erbjuder vacker natur och kulturmiljö. Badbrygga på nära gångavstånd och för den som tycker om att fiska är detta rätt plats!

Ett underbart fritidsboende med sjönära och lugnt läge - Med potential att förädlas ytterligare, om så önskas!

Planritning

Planlösning för Lindbyvägen 71
Planlösning för Lindbyvägen 71

Bilder

Lindbyvägen 71
Lindbyvägen 71
Lindbyvägen 71
Lindbyvägen 71
Lindbyvägen 71
Visa alla bilder
1½-plans hus
1860, Om-/tillby 1930/1974
Liggande timmer/trä
Timmer
2-glas kopplade fönster
Mansardtak med takpannor
Timmer
Torpargrund/krypgrund
Betong/natursten
Direktverkande el, vedspis, 1 st kamin. Ytterligare 1 kamin som ej är ansluten.
På Lindby 8:2 finns förutom huvudbyggnaden:
Hus 2 - Trädgårdsförråd

På Lindby 8:4 finns:
Hus 1 - Ladan, timmerstomme troligen 1800-tal, med nytt trägolv. Gott om plats för förvaring. Torrdass. El och sjövatten finns indraget.

Hus 2 - Äldre gäststuga/sovstuga med fin utsikt över öppet landskap. I stugan finns diskbänk och kylskåp. El indraget. Vatten ej indraget (sjövatten har tidigare funnits men ledningen troligen trasig).
83 m² (Säljarens information). Enligt taxeringen är det boa 52 kvm och bia 45 kvm.
3 300 000 kr/bud
10 m²
Friköpt
220, Småhusenhet, bebyggd
Borrad brunn för vatten och enskilt avlopp med slamavskiljare.
Självdrag
Servitut, GA, Samfälligheter etc: Gemensamhetsanläggning: Ekerö Lindby GA:3 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Bad och/eller båtanläggning

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1960-06-30)
Uppvuxen trädgård samt naturtomt
Tomten består av två fastigheter, Lindby 8:2 (2 421 kvm) och Lindby 8:4 (2 367 kvm), om totalt ca 4 788 kvm stor naturskön och uppvuxen trädgård med sol från morgon till sen kväll!

Välkomnande entré via grindar på Lindbyvägen 71 öppnar upp till den fantastiskt härliga och prunkande trädgården, vilken är den större delen av tomten. I övrigt finns också fina delar av naturtomt, vilka består av skogspartier belägna på lite höjd med sjöglimt, på båda fastigheterna. Den bortre delen av tomten som har adressen Lindbyvägen 73 (Lindby 8:4) har även den en infart via grind.

Den vackra trädgården har genom åren (sedan 60-talet) omsorgsfullt skapats med en fin mix av fruktträd, bär- och prydnadsbuskar, rabatter och mjuka gräsytor, vilket skapar en känsla av harmoni. En uppvuxen häck samt ett viltstaket ramar fint in tomten mot vägen och skogen. Invid huset finns en skön plats för hängmattan i en skuggande äppellund och invid huset ett fint trädäck med sol i stort set från morgon till kväll. Sjövatten för bevattning av trädgården (genom sjövattenförening under sommarhalvåret).

En plats att njuta av och på!
Summa driftkostnad: 27 579 kr/år. Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 18 000 kr
V/A: 1 225 kr
Sotning: 300 kr
Väg-/Samfällighetsavgift: 4 000 kr
Renhållning: 1 150 kr
Försäkring: 2 904 kr
I kostnaden för el ingår hushållsel och uppvärmning (elradiatorer). V/A kostnaden är slamtömning 1g/år. Tillkommer kostnad för fastighetsskatt, ev. TV/bredband, ev. larm, brandskyddskontroll (vart 6:e år) samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på 2 vuxna som nyttjar fastigheterna som fritidsbostad.

Entréplan:
Entré via trivsamt trädäck in till den mysiga glasverandan med två väggfasta sittbänkar - En underbar plats att njuta på året runt! Vidare in till hallen som har plats för klädavhängning och förvaring under trappen. Från hallen är det ingång till kök och vardagsrum samt trapp till övre plan. Äldre kök med mycket av tidstypiska charmen bevarad samt fullt utrustat med diskbänk, spis, diskmaskin samt en vedspis. Trivsam matplats vid stort fönster och gott om förvaringsskåp. Innanför köket finns teknikrummet med hydrofor, varmvattenberedare samt den kombinerade kyl-/frysen. Intill köket med ingång från hallen ligger vardagsrummet med fin öppenspis med insats samt två stora fönster, som ger ett mycket fint ljusinsläpp. Vidare från vardagsrummet nås badrummet som har ett mindre fönster och är utrustat med badkar, handfat, tvättho, separett toalett samt tvättmaskin. Med ingång från badrummet finns en rymlig bastu med två sittlavar och elaggregat. Från baksidan är det en praktisk groventré in till badrummet och mellan vardagsrummet och badrummet finns bra förrådsutrymmen.

Övre plan:
Trätrapp leder upp till övre plan som består av en möblerbar hall, två sovrum och förvaringsutrymmen. I den övre hallen finns ett fönster vid trappen samt förvaring under snedtak. Två bra sovrum, varav ett mycket rymligt och det andra något mindre. Det stora sovrummet har takkupa och ett fönster, garderob, förvaringsutrymme i kattvinden samt en kamin (ej ansluten). Det andra sovrummet har ett mindre fönster och plats för två sängar (detta rum var tidigare del av den övre hallen).

Välkommen till ett hus fyllt av atmosfär, charm och harmoni!

Renoveringar/ombyggnationer:
ca 1930 - Byggdes troligen glasverandan
ca 1962 - Byttes alla golv och träbjälklag på entréplan
1974 - Tillbyggnad av badrum, teknikrum och bastu.
1980 - Byttes yttertaket. Takpapp, läkt och återanvände takpannor
2007 - Trädäcket på entrésidan byggdes
2018 - 2022 - Målades timmer/trädetaljer, några timmerstockar utbytta
2018 - Delvis målning av fönster
2023 - Sotning. Byttes hängrännor och stuprör
2024 - Nytt bjälklag/golv i ladan
2024 - Vattenprov tagits

Övrigt:
- Elen delvis omdragen och kontrollerad

Fiber finns för anslutning vid tomtgräns.

Fastigheterna är belägna på södra Adelsö i vackert öppet landskap och med närhet till Mälaren och endast ca 10 min med bil från vägverkets bilfärja som trafikerar Munsö - Adelsö. Förutom bil går det givetvis att ta sig till Adelsö med båt samt SL-buss går dagligen till Brommaplan, busshållplats på nära gångavstånd. Vid färjan finns även en lanthandel (Handlar'n).

Badbrygga finns på nära gångavstånd (ca 900 m). Båtbryggor/båtklubbar finns i området (kö tillämpas oftast)

Adelsö är också känt för sitt fiskevatten. Än idag finns det några yrkesfiskare boende på ön. I övrigt erbjuder ön jordbruk, hästverksamhet, restaurang, café och handelsträdgårdar. Fina platser att besöka är den gamla kungsgården, kyrkan och Hovgården och varför inte ta en tur till Björkö/Birka eller en båttur ner mot Sörmland, Mariefred/Strängnäs. Se mer info under rubriken "dokument & länkar" i annonsen.

Intresseanmälan

Dina uppgifter förblir konfidentiella och stannar hos oss.
Visa alla objekt