LCP fixed background image
Uppsala - Ytternäs

Grenvägen 5B

284 m² 6 550 m² 137 m² 4 rum och kök 26 500 000 kr/bud
Kontakta mäklaren för visning Anmäl intresse

Vacker sjöfastighet med egen brygga och stort tillhörande vattenområde, härligt belägen i vackert jordbrukslandskap vid Mälaren, endast ca 20 min från centrala Uppsala och endast ca 8 mil från Stockholm. Mycket privat och insynsskyddat läge med egen stor brygga och sjöstuga. Huvudbyggnaden är högt belägen och har fantastisk vy över Mälaren! De ca 265 kvm inrymmer generösa sällskapsytor, 2 sovrum (3 möjliga sovrum), rymligt badrum med bastu, tvättstuga med groventré samt teknikrum. Garage/gästhus, ca 70 kvm, med 2 sovrum, pentry och duschrum. Gott om parkeringsyta. Eget vatten och avlopp, bergvärme samt solpaneler. Nyrenoverad Sjöstuga, ca 25 kvm, med vidbyggt litet soldäck belägen direkt vid strandkanten och den stora bryggan.

På fastigheten finns ytterligare en bostadsbyggnad, om ca 84 kvm i boa plus källare/suterrängplan, även detta hus är högt och fritt belägen med strålande sjöutsikt. Huset har egen borrad brunn och avlopp (septitank), vattenburet värmesystem med elpanna samt separat elmätare.

Hela fastigheten är i mycket gott skick då byggnaderna har genomgått en omfattande renovering 2021-2022. Fastigheten fungerar ypperligt för den stora familjen, som generationsboende eller om så önskas uthyrningsmöjlighet av hus 2. Ansökan om förhandsbesked om avstyckning är inskickad.

Ett mycket trivsamt sjöställe med ett synnerligen fritt, privat och lugnt läge samt närhet till stan!

Planritning

Planlösning för Grenvägen 5B-C
Planlösning för Grenvägen 5B-C
Planlösning för Grenvägen 5B-C
Planlösning för Grenvägen 5B-C
Planlösning för Grenvägen 5B-C

Bilder

Grenvägen 5B-C
Grenvägen 5B-C
Grenvägen 5B-C
Grenvägen 5B-C
Grenvägen 5B-C
Visa alla bilder

Huvudbyggnad i ett våningsplan med stor öppen sällskapsyta bestående av vardagsrum, matrum och kök med glasparti mot sjösidan med härlig utsikt. Med liten nivåskillnad från sällskapsdelen och hallen finns ett ytterligare stort allrum/tv-rum (möjligt sovrum), masterbedroom, ett arbetsrum/sovrum, rymligt badrum med bastu, förråd samt tvättstuga med dusch och groventré. Teknikrummet med bl. a bergvärmepumpen har ingång från trädgården. Husets konstruktion tillåter flexibel omdisposition av planlösningen (se exempel, planlösningen ”alternativ plan”).

Från vardagsrummet är det utgång till ett stort fint trädäck i söder med trapp till trädgården samt ett glasat uterum. På husets västsida finns ytterligare en härlig uteplats med kvällssol.

Vi på Fredegårds har ett brett köparregister med kunder som söker sjönära fastigheter, innerstadsvåningar samt hyresfastigheter!

Omgivningen

Fastigheten är belägen som sista fastighet på en mindre återvändsgata. Området Ytternäs är ett trivsamt villaområde beläget i vackert jordbrukslandskap vid Mälaren, endast ca 20 min från centrala Uppsala. Det direkta närområdet erbjuder ett rikt friluftsliv, såsom fina promenadstråk, båtliv, bad och fiske samt långfärdsskridskor vintertid och mycket mer. I området finns Hammarskogs naturreservat med fina bär och svampskogar. För golfaren finns två golfbanor i närheten.

Grenvägen 5B-C, Uppsala - Ytternäs
1-plansvilla
2010
Trä
Trä
3-glas, isolerglaskassetter
Sadeltak med betongpannor och solpaneler
Modern betongplatta på mark
Bergvärme
Hus 2 - Äldre bostadshus, byggt 1941 och tillbyggt 1991, i ett plan plus suterrängplan, boa ca 84 kvm + bia 52 kvm. rnFantastiskt beläget med sjöutsikt både inne från bostaden och från altan. Entréplan med vardagsrum med öppenspis, kök, hall, 2 sovrum och duschrum på entréplanet. Nedre plan/suterrängplanet består av gästrum, relax, dusch, äldre tvättstuga och pannrum samt förråd. Huset har egen borrad brunn och avlopp (septitank för duschrum, övrigt till äldre avlopp) samt separat undermätare för el. (Energiprestanda för hus 2 - 199 kWh/år, energiklass F, innan bytet av värmepanna).

Hus 3 - Garage/gästhus med gjuten betongplatta, ca 70 kvm i bya. Del av garaget, ca 40 kvm, är inrett som gästhus med två sovrum, pentry och duschrum.

Hus 4 - Sjöstuga om ca 25 kvm samt ett trädäck, belägen alldeles vid strandkanten och bryggan.

Stor brygga med plats för flertalet båtar (ca 2 m som djupast vid normalt vattenstånd) samt badstege och plats för trädgårdsmöbler längst ut på bryggan.
2020 - Nyinstallation av värmepanna CTC i hus 2. Vattenprov. Avhärdningsfilter installerat.
2021 - Ny garageport
2021--2022 - har fastigheten genomgått en omfattande renovering.

Hus 1, huvudbyggnaden:
- Total ytskiktsrenovering av väggar och tak.
- Ombyggnad av köket - ny spisfläkt.
- Rivit gamla braskaminen med väggar, installerat ny modern braskamin samt putsat alla tegelytor.
- Installerat solpaneler.

Hus 2:
- Viss omdisponering av planlösningen på entréplanet.
- Total ytskiktsrenovering av väggar och tak.
- Nytt golv i sovrumsdelarna och slipat befintligt golv i hall och vardagsrum.
- Nytt kök - kökssnickerier, kyl & frys, diskmaskin, spis & ugn, spisfläkt, kakel/klinker på vägg & golv.
- Komplett nytt helkaklat badrum med klinkergolv (golvvärme, el)
- Gästrum och dusch i källaren samt relaxrum

Garage/gästhus:
- Inrett ca 40 kvm av byggnaden, byggt två sovrum, pentry kök, dusch & WC (VA ledningar kopplade till huvudbyggnaden)
- Inrett Garage med hyllor.
- Byggt till liten veranda.

Sjöstuga:
- Totalrenovering av hela huset. Nya väggar, golv och tak.
- ”Köksvägg” med spis, diskbänk ho.
- Separat rum med plats för mulltoa.

Genomgående golvvärme i hela huvudbyggnaden och gästhusdelen av garaget rnSolpaneler på huvudbyggnadens tak i söder och västerrnFiber indraget till huvudbyggnadenrnMarkiser ovan fönster i öster, söder och väster.
284 m² (taxeringsinformation. Huvudbyggnaden boa 265 kvm och bia 6 kvm enligt faktisk mätning SS21054:2009)
26 500 000 kr/bud
6550 m²
137 m²
4 rum och kök
Friköpt
49 kWh/kvm. Energiklass B
Uppsala Ytternäs 1:15
220, Småhusenhet, bebyggd
Enskilt vatten (borrad brunn) och avlopp (trekammarbrunn med infiltration)
Energiåtervinningssystem
Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:2 ändamål: Grönområden
Relativt brant sluttande sjötomt plus vattenområde
Via vacker smidesgrind nås fastigheten och den välkomnande entrésidan med stor asfalterad "gårdsplan". Ytterligare parkering utanför grinden vid garaget.

Båda bostadsbyggnaderna ligger på högsta punkt. Högt och ljust med sol hela dagen samt med en trivsam trädgård som omgärdar båda husen och garaget. Den stora tomten sluttar relativt brant ned mot vattnet till sjöstugan och den stora bryggan, som har sol hela dagen! Sjövattenledningar finns draget till sjöstugan och trädgården för bevattning.

Härligt trädäck i söder, som löper utefter hela huvudbyggnaden sjösida. Uteplats även på husets västra sida samt ett uterum, stor möjlighet att skapa ytterligare uteplatser runt bostadsbyggnaderna samt i trädgården.

Till fastigheten hör stort vattenområde som stranden gränsar till.
50 029 kr/år.
Tillkommer kostnad för fastighetsskatt samt underhållskostnader. Observera att elkostnaderna är uppskattade (schablonkostnad, baserat på föregående ägares kostnader). Driftkostnaderna varierar givetvis beroende på familjestorlek, förbrukning och vilka avtal som är tecknade. Ovan kostnader är för hela fastigheten och 3 vuxna personer i hushållet.

Intresseanmälan

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Prisbevakning
Villkor*
Visa alla objekt