LCP fixed background image
Stallarholmen

Pionjärvägen 10

165 m² 2 643 m² 8 m² 5 rum och kök 6 700 000 kr/bud
Kontakta mäklaren för mer information Kontakta mäklaren för visning Anmäl intresse

Vacker herrgårdsliknande huvudbyggnad med sjöutsikt vid Mälarens strand, anno 1909! Fastigheten har en stor naturskön och uppvuxen trädgård med sol från morgon till sen kväll och är belägen i trivsamt villakvarter, med direkt närhet till badbrygga samt möjlig båtplats. Villans 165 kvm i 1½ plan erbjuder en trivsam planlösning med generösa sällskapsytor och stort kök med vacker spiskåpa, båda rummen med sjöutsikt. Tre sovrum, allrum och badrum på övre plan samt förvaringsutrymmen. Byggnaden är varsamt renoverad samt utbyggd för ca 20 år sedan med stor del av originaldetaljerna bevarade, såsom spiskåpa/ö-spis, golvtiljor, dörrar mm. Förråd i fint placerad äldre uthuslänga invid huset med potential att förädlas och ytterligare ett litet förråd/vedbod finns i trädgården. Bergvärme med genomgående vattenburen golvvärme i båda bostadsplanen. Vedspis samt två öppna spisar. Energiklass D. Kommunalt vatten och avlopp, fiber samt larm finns installerat. Detaljplan med generös byggrätt.

I Stallarholmen är det gångavstånd till det mesta. I närområdet finns grund- och förskola samt buss mot Strängnäs, Mariefred och Läggesta (ca 15 min) där Mälartåg trafikerar bl.a till Stockholm (ca 35 min). Pendlingsparkering finns vid stationen.

Ett fint åretruntboende med ett synnerligen sjönära och lugnt läge samt med närhet till stan!

Planritning

Planlösning för Pionjärvägen 10
Planlösning för Pionjärvägen 10

Bilder

Pionjärvägen 10
Pionjärvägen 10
Pionjärvägen 10
Pionjärvägen 10
Pionjärvägen 10
Visa alla bilder

Entréplan:
Entré via vackra dubbeldörrar i original till rymlig entréhall med kalkstensgolv. Hallen har fönster mot entrésidan, ingång till en gästtoalett samt plats för garderob/klädavhängning. Med ingång från hallen nås det generösa vardagsrummet med gott om plats för sittgrupper, stor öppen spis samt flera fönster med härligt ljusinsläpp samt sjöutsikt. Från vardagrummet är det direkt access till den längsgående altanen som vetter åt trädgården och har kvällsol samt sjöutsikt. I direkt anslutning till sällskapsdelen nås köket med en enastående vacker gammal spiskåpa med både öppen spis och vedspis, vilket skapar en känsla av ”lantkök”. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin, kyl/frys i fullhöjd. Gott om arbetsytor och förvaring och trivsam matplats vid fönster med sjöutsikt. Vidare från köket nås tvättstugan med fönster som vetter åt entrésidan. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt bergvärmepumpen.

Övre plan:
Nås via svängdtrapp från hallen. Våningsplanet är fördelat på ett allrum, tre sovrum, stort badrum, en walk in closet samt förvaringsutrymmen. Det rymliga allrummet har en större takkupa med fönster mot Mälaren med vacker utsikt, liten tv-hörna samt en garderob/kattvind samt ingång till övriga rum på våningsplanet. Det trivsamma Masterbedroom med fönster i sydväst har en garderob/kattvind samt frilagd murstock (som kommer från kökets eldstäder, ev. möjlig eldstad i masterbedroom och allrummet). Sovrum 2 och 3 ligger intill varandra på motsatta gaveln av våningsplanet och har delat fönster i öster (ev. går det att skapa ett större sovrum av dessa två). Men ingång från allrummet nås en walk in closet/relax med ljusinläpp från ett interiört fönster. I direkt anslutning finns det helkaklade badrummet med badkar, duschplats, tvättställ i kommod samt wc-stol.

Ytskikt och material:
Genomgående vattenburen golvvärme i hela huset med trätiljor på golv förutom i hall där det är kalkstensgolv.
I badrum klinkergolv och i tvättstugan och wc äldre plastmatta.
Köket är utrustat med kyl/frys och integrerad diskmaskin från Electrolux. Spisfläkt från Bosch. Spishäll samt vedspisen från Husqvarna.
Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux och bergvärmepump från Thermia, finns i tvättstugan.
Larm från Verisure, kopplat till larmcentral och mobil
Fiber finns indraget

Vi på Fredegårds har ett brett köparregister med kunder som söker sjöfastigheter och sjönära fastigheter samt innerstadsvåningar!

Omgivningen

Fastigheten är belägen i ett äldre villakvarter invid Mälarens strand och endast ett stenkast från fastigheten finns en allmän badbrygga för morgon och kvälls doppet.

I Stallarholmen är det gångavstånd till det mesta. I närområdet finns grund- och förskola samt buss mot Strängnäs och Mariefred/Läggesta. Till Stockholm går det att pendla med Mälartåg från Läggesta, dit det tar det ca 15 min och tåget till Stockholm ca 35 min. Pendlingsparkering finns vid stationen. Från Strängnäs går det att pendla till ex. Eskilstuna.

För mer information se vidare i annonsen under rubriken dokument och länkar: https://www.stallarholmen.info/

Pionjärvägen 10, Stallarholmen
1½-plansvilla
1909
Ombyggt 2001
Trä
Trä
Kopplade 2+1 glas
Trä
Målad plåt
Natursten
Enkupigt tegel
Torpargrund
Vattenburen bergvärme och vedspis
Huset har värdeår 1909 (vilket troligen innebär att det även kan vara äldre). Föregående ägare lät varsamt bygga till villan 2003 (gaveln som vetter mot öster) till sitt nuvarande utseende och planlösning.

Renovering, om-/tillbyggnad av nuvarande ägare:
2004 - Vedbod.
2005-2006 - Ommålning av de flesta ytskikten interiört
2007 - Ny frys och torktumlare i tvättstugan
2008 - Smidesgrind
2009 - Målning av husfasad och fönsterfoder
2010 - Totalrenovering av badrummet (efter vattenskada)tt
2010 - Borrat för bergvärme och installation av värmepump inkl. fläktkonvektortttt
2011 - Nya takstegar enligt senaste kravttt
2012 - Ny spis, spishäll o kyl/frys i köket. Parkeringsplatsen ombyggd
2013 - Ny tvättmaskintttt
2014 - Ny altan mot trädgårdenttttt
2015 - Nya köksluckor och lådortttt
2016 - Installation av fibertttt
2017 - Utbyte av larmsystem till Verisurettt
2017 - Målning väggar och tak trapp, väggar och tak allrum övre plan och väggar samt tak entréhallen.
2017 - Terrasslasyr altan. Ny diskmaskin
2018 - Målning av fem fönsterfoder (öst o syd). Ommålning ytterdörr och entré innerdörrar t
2019 - Nytt värmeelement tvättmaskint
2020 - Ny köksfläkt, målning och tapetsering köktttt
2021 - Ny blandare badkar. Översyn takplåt. Ny entré trappttttt
2023 - Ny varmvattenberedare. Värmeinställning (rumstermostat) entréplanrnGenomgående en välunderhållen villa
165 m² (faktisk uppmätn norm SS 21054:2020. )
6 700 000 kr/bud
2643 m²
8 m²
5 rum och kök
Friköpt
109 kWh/kvm. Energiklass D
Strängnäs Vannesta 3:14
220, Småhusenhet, bebyggd
Kommunalt vatten och avlopp.
Självdrag
Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Vannesta GA:2 ändamål: Vägar
Detaljplan
Plan trädgårds tomt
Fastigheten har en 2 643 kvm stor naturskön och uppvuxen trädgård med sol från morgon till sen kväll!

Den herrgårdsliknande grusade "gårdsplanen" nås via infarten genom välkomnande smidesgrindar. Entrésidan erbjuder flertalet prydnadsbuskar, bl.a två vackra Magnolior invid entrétrappen.

Grusgångar fortsätter runt huvudbyggnaden vidare till den stora vackra trädgården mot sjösidan som under åren omsorgsfullt skapats med fruktträd, bär- och prydnadsbuskar, odlingsland, rabatter och mjuka gräsytor. Uppvuxen syrenhäck ramar fint in tomten från vägen och grannar. Invid huset finns en längsgående altan med härlig kvällssol!

Fastigheten gränsar till kommunens allmänning ner mot vattnet. Allmänningen består av en större gräsyta samt fruktträd och sköts gemensamt av alla gränsande fastigheter till allmänningen.

Badbrygga finns på nära gångavstånd från huset och ev. möjlig båtplats i området.

En plats att njuta av och på!
39 439 kr/år.
Tillkommer kostnad för fastighetsskatt, TV/bredband, ev. larm samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är ägarens faktiska kostnader, vilka givetvis varierar beroende på familjestorlek och förbrukning. Nuvarande ägare är en familj på 1 vuxen.

Intresseanmälan

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Prisbevakning
Villkor*
Visa alla objekt