Dalby 98 Uppsala - Dalby
Uppsala - Dalby

Dalby 98

138 m² 6 960 m² 5 rum och kök 1917 14 800 000 kr/bud
Vill du titta på bostaden? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Intresseanmälan

Stor strandfastighet med gårdsliknande karaktär vid Mälaren, belägen i vackert jordbrukslandskap ca 20 min från centrala Uppsala och endast ca 8 mil från Stockholm! Naturskön trädgård/naturtomt med ett unikt läge, mycket privat och lugnt! Egen strandlinje i en mindre vik och udde med klippor och långgrund strand. Två bostadshus, varav en huvudbyggnad om ca 138 kvm och ett gästhus om ca 35 kvm, från båda husen är det strålande vy mot Mälaren! Huvudbyggnaden inrymmer generösa sällskapsytor, tre eldstäder, 3 - 4 sovrum, 2 badrum samt separat gäst-wc. Gästhuset (hus 2) består av 2 rum, mindre kök och duschrum med wc. På fastigheten finns ytterligare tre byggnader i form av en stor förrådsbyggnad, sjöstuga med vedeldad bastu vid strandkanten samt en jordkällare/ishus. Byggnadernas

Fastigheten, som har sina rötter som ett fiskarställe anno 1917, är ovanligt naturskön och har strålande sjövyer! Flera vackra stora träd, blommande buskar och rosor samt förutom fågelljud en slående mäktig tystnad runtomkring. Fiskarstället hette tidigare Valdemarsvik vilket var en större vik och häckande fåglar, bla svanar.

Ett naturskönt åretruntboende med ett synnerligen lugnt och sjönära läge och med närheten till stan!

Bilder

Dalby 98
Dalby 98
Dalby 98
Dalby 98
Dalby 98
Visa alla bilder
1½-plansvilla
1917
Trä
Trä
2-glas/3-glas med isolerglas
Betongpannor
Trä
Torpargrund
Natursten/betong
Direkt El med radiatorer och luftvärmepump
Hus 2 - Vinterbonad gäststuga, boa ca 35 kvm, bestående av två fina rum, det ena med underbar sjöutsikt, litet kök samt ett duschrum. Huset är fullt utrustat för ett året runt boende och passar ypperligt för att hyra ut, ha en verksamhet eller som generationsboende.

Hus 3 - Stor förrådsbyggnad om totalt ca 28 kvm i byggyta, fördelat på isolerat hundhus (ca 9 kvm), kallförråd (ca 9 kvm) samt två varmförråd, vardera på ca 5 kvm. En byggnad med stor potential på användningsområden. De två varmförrådet kan bl. a göras om till ett sommargästrum, sjöutsikt även härifrån.

Hus 4 - Sjöstuga, ca 25 kvm, med vedeldad bastu och relax alldeles intill strandkanten med en enastående sjöutsikt!

Hus 5 - Äldre jordkällare/ishus, ca 9 kvm, med gjutet golv och frostvakt.
138 m² (taxeringsinformation)
14 800 000 kr/bud
Friköpt
102 kWh/kvm/år. Energiklass D
220, Småhusenhet, bebyggd
Enskilt vatten och avlopp. Borrad brunn för vatten och trekammarbrunns med infiltration för avlopp.
Självdrag
Servitut, GA, Samfälligheter etc: Dalbygård-Säby vägsamfällighet. Samt vägservitut för in- och utfart.

Planbestämmelser: Utomplan bestämmelser
Strandtomt
Via en smidesgrind och en sluttande infart öppnar hela fastigheten upp sig mot Mälaren med en mäktig utsikt över trädgård och framför allt vattnet! Lång strandlinje runt en vik, ca 100 m, med bl.a en mindre udde med en långgrund strand. Hela tomten är vackert omgärdad av träd och buskar mot grannar, vilket skapar en mycket lugn och privat plats!

Två uteplatser invid huvudbyggnaden, varav den ena med storslagen vy mot Mälaren. Med tomtens storlek och läge finns det stor potential att skapa flera härliga uteplatser och trädgårdsrum i alla väderstreck. Invid grinden finns plats för minst 2 bilar samt möjlighet för ytterligare bilplatser vid huvudbyggnaden och gästhuset.
Ett enastående vackert läge - en fastighet att uppleva på plats!
Summa driftkostnad: 47 499 kr/år. Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 34 000 kr
V/A: 385 kr
Sotning: 1 000 kr
Väg-/Samfällighetsavgift: 285 kr
Renhållning: 2 200 kr
Försäkring: 9 629 kr
Elförbrukning: 15 000 kWh/år

Huvudbyggnadens ca 138 kvm är fördelat på entréplan med vardagsrum, kök och matrum i öppen planlösning, hall, duschrum samt gäst-wc. Övre plan med tre sovrum, allrum och badrum. Till huset finns även en liten källare med ingång från utsidan. Förra ägaren lät totalrenovera byggnaden i slutet av 1980-talet med ambitionen att återskapa så mycket som möjligt av den äldre charmen, med bl.a golvtiljor, innerdörrar, takhöjd mm.

Entréplan:
Välkomnande entréveranda under tak leder in till en möblerbar hall med fönster och garderober. Med ingång från hallen finns ett duschrum kombinerad tvättstuga med två fönster, varav ett med enastående sjöutsikt, samt ett gäst-wc, även det med fönster mot den prunkande trädgården. Vidare från hallen in till en inre trapphall/del av vardagsrummet som har öppen planlösning med övrig yta på våningsplanet, bestående av kök, matrumsdel och vardagsrum. Stort kök i öppen plan med matrumsdelen, gott om arbetsytor och förvaring samt rymlig golvyta. Tre fönster med vacker utsikt mot Mälaren och trädgården och en altandörr med utgång till insynsskyddad uteplats i väster. Vidare finns ett trivsamt vardagsrum med två fönster. I vardagsrummet finns idag en vacker kakelugn (wasaugn, modern kakelugn) och i köket en fin vedspis. Sällskapsytan sammanbinds fint av den magnifika vitputsade murstocken (möjlighet till fler eldstäder).

Övre plan:
Via trappen från den inre hallen nås det övre planet. Rymligt allrum med stora fönsterpartier med härligt ljusinsläpp och strålande sjöutsikt samt utsikt över större delen av trädgården. Till höger från trappen finns två mindre sovrum, båda med fönster mot entrésidan. Ytterligare ett större sovrum med sjöutsikt och en vacker kakelugn (Keddy, modern kakelugn). Mellan rummen finns en klädkammare och med ingång från allrummet finns ett helkaklat badrum med takkupa, badkar och wc.

Fastigheten är belägen som sista hus på en mindre och angränsar till tre grannar, också de större fastigheter med stora tomter samt Mälaren, vilket skapar fin avskildhet. Området Dalby är ett trivsamt äldre område med blandad bebyggelse och beläget i vackert jordbrukslandskap vid Mälaren, endast ca 20 min från centrala Uppsala. Det direkta närområdet erbjuder ett rikt friluftsliv, såsom fina promenadstråk, båtliv, bad och fiske samt långfärdsskridskor vintertid och mycket mer. I området finns Hammarskogs naturreservat med fina bär och svampskogar. För golfaren finns två golfbanor i närheten.

I närområdet finns förskola och inom ca 11 km ligger närmaste grundskola (F-6) och på ca 8 km avstånd finns Gottsunda Centrum med butiker, service och högstadieskola. För mer information se under rubriken dokument och länkar nedan: Länk till Uppsala kommun och Gottsunda Centrum.

Intresseanmälan

Dina uppgifter förblir konfidentiella och stannar hos oss.
Visa alla objekt