LCP fixed background image
Södra Rörvik

Lindersövägen 5

350 m² 19 311 m² 250 m² 9 rum och kök 8 200 000 kr/bud
Kontakta mäklaren för visning Anmäl intresse

Villa Solhem – Ett magnifikt sekelskifteshus i 2 plan plus spatiös råvind, vackert belägen på en stor tomt om 19 311 kvm med ett enastående söderläge! Flertalet stora höga fönster erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp på båda bostadsplanen samt sjöutsikt. På fastigheten finns även en äldre förrådsbyggnad med potential att skapa ett större gästhus. Ett äldre magasin i timmer, ett mindre förråd, ett äldre båthus samt två mindre jordkällare vid huvudbyggnaden. Ytterligare en mindre byggnad vid infarten som ligger på ofri grund. Till fastigheten hör även en mindre strandlinje som gränsar mot viken, se tomtkarta.

Huvudbyggnaden har under de senaste 2 år genomgått en omfattande renovering och delvis ombyggnation som ej är färdigställd. Bl.a är torpargrunden ersatt med en betongplatta, v/a bytt samt delvis av elen, vattenburen värme delvis installerad, tilläggsisolering påbörjad, fönster delvis utbytta till treglas m m. Läs mer i annonsen under rubriken fakta.

Villa Solhem är belägen ca 30 min med bil nordost om Norrtälje och var tidigare en välkänd barnkoloni som ägdes av Katarina församling fram till 2015 då den övergick till privatbostad. De två närmaste angränsande fastigheterna ingick även då i fastigheten, nu är även de privatbostäder. Gemensamhetsanläggning för vatten med dessa två fastigheter samt eget avlopp.

Fastigheten passar ypperligt som fritidsbostad eller permanentboende för den stora familjen, som ett generationsboende, egen verksamhet – eller kombination av allt!

Vi på Fredegårds har ett brett köparregister med kunder som söker sjö- och sjönära fastigheter, innerstadsvåningar samt hyresfastigheter!

Planritning

Planlösning för Lindersövägen 5
Planlösning för Lindersövägen 5
Planlösning för Lindersövägen 5

Bilder

Lindersövägen 5
Lindersövägen 5
Lindersövägen 5
Lindersövägen 5
Lindersövägen 5
Visa alla bilder

Huvudbyggnaden består av två bostads plan samt en råvind. Entréplan består av 4 stora rum, hall, förberett kök, påbörjat provisoriskt duschrum samt ett uterum i påbörjad totalrenovering och ombyggnation. Övre plan består av 5 stora rum, övre hall samt ett planerat duschrum. Råvinden är i ett stort rum med fönster på respektive gavel.

Entréplan:
Ingång till hallen via veranda under tak med fasta bänkar. Stor ljus hall tack vare öppning mot det ljusa vardagsrummet mot sjösidan i söder. Till vänster från hallen fanns tidigare trapp till övre plan, idag finns ett påbörjat duschrum (tänkt provisorium). Möjlighet finns att placera trappen till övre plan både till höger och vänster i hallen. Vidare till vänster finns det stora köket som är i stort sett förberett att inredas. I Köket finns två fönster samt ett tänkt skafferi. I köket finns även en skorstensstock med godkänd pipa. Från köket nås matsalen med två stora fönster och möjlig plats för altandörr. I fil med matsalen finns vardagsrummet med två stora fönster och en glasad dubbel altandörr mot sjösidan, fantastiskt ljusinsläpp och sjöutsikt! Vidare till höger från hallen finns det blivande biblioteket (gamla köket) med stort serveringskåp i original, vacker frilagd vägg med synliga timmerstockar samt en braskamin i äldre murad öppen spis. Innanför biblioteket ett rymligt rum med två fönster i söder mot sjösidan. Från biblioteket är det utgång till uterummet via en glasad dubbel altandörr (kan flyttas till matsalen). Uterummet är tänkt att bli badrum, klädvård, teknikrum samt ett orangeri. Uterummets skick idag är i stort renoveringsbehov.

Övre plan:
Via en byggtrapp till höger om entréverandan nås övre plan. Ingång till våningsplanet är via en provisorisk balkong ovanpå uterummet. Möjlighet att skapa en stor balkong i väster med enastående sjöutsikt och kvällssol (under barnkolonitiden fanns en balkong). Ingång till ett rymligt rum med ett fönster i väster och murstock. Del av rummet är ett påbörjat blivande duschrum med fönster mot gårdsplanen. Vidare till höger finns ett rymligt rum med två fönster mot sjösidan med fantastisk utsikt. Den övre hallen ligger centrerad och med genomgående ljusinsläpp från allrummet och hallen. Allrummet är i storlek densamma som vardagsrummet på entréplanet och med tre stora fönster i söder mot sjösidan med strålande utsikt. Till vänster om allrummet finns två rum i fil med flertalet fönster i tre väderstreck samt en murstock.

Renovering har delvis påbörjats på våningsplanet. Idag består inredningen av bl. a slipade trägolv i original (ej slipat i hallen), englas fönster med delvis innerfönster, flertalet innerdörrar i original. Vidare har innertaken rivits samt rördragningar upp till våningsplanet för det vattenburna systemet är påbörjat.

Både entréplan och övre plan erbjuder enastående ljus och rymd tack vare, spatiösa ytor, stora fönster som erbjuder vacker sjöutsikt och ljus samt högt i tak.

Vindsvåningen:
Hel råvind med mycket generös yta att skapa en vacker vindsvåning (nuvarande ägare hade planerat för en stor takkupa mot sjösidan). Två stora fönster finns på respektive gavel samt två mindre fönster åt gaveln i öster (troligen från de gamla kattvindarna)

Omgivningen

I området finns vacker natur för promenader och svamp- och bärplockning. Bad- och båtplatser likaså och via rörviksfjärden nås Ytterskärgården snabbt. I grann samfälligheten Rörviks udde, anordnas både Valborgs- och midsommarfirande. Närmaste grannfastigheterna är både fritids- och permanent boenden.

Närmaste större ort är Norrtälje som nås på ca 30 min med bil, där finns all tänkbar service, sjukhus och SL-buss mot bl.a Stockholm. Det går också SL-buss från Södra Rörvik till Norrtälje, ca 100 m från fastigheten. På ca 20 min med bil nås närmaste serviceutbud som finns i Älmsta, tätorten på Väddö.

Lindersövägen 5, Södra Rörvik
2 plans fritidshus med hel råvind
1907
Delvis ombyggd 2021-2023
Trä
Timmer
3-glas, isolerglas och enkelglas
Trä/betong
Målad plåt
Natursten/betong
Papp
Betongplatta
Vattenburen, värmekälla finns ej förnärvarande. Braskamin
Hus 2 - Äldre förrådsbyggnad i behov av renovering. Belägen som en flygelbyggnad på gårdsplanen. Stor potential att skapa ett större gästhus med uteplats i kvällssol.

Hus 3 - Äldre timrat magasin i behov av renovering. Belägen mot nordost på tomten bakom förrådet.

Hus 4 - Äldre byggnad med gjuten platta (det gamla utedasset), även detta i behov av renovering. Beläget mot östra delen av tomten nedanför magasinet.

Hus 5 - Båthuset ligger till vänster om infarten och är i behov av renovering. I huset finns en murstock.

Hus 6 - Gästhuset (gamla bastun) ligger på ofrigrund (Rörvik S:4 ), till höger om infarten och med härlig sjöutsikt. Nuvarande ägare har delvis renoverat denna byggnad till ett trevligt gästrum. Vattenledning finns framdraget till huset och el finns indraget i huset.

Hus 7 - Två jordkällare till väster om huvudbyggnaden med renoveringsbehov. Stor potential att skapa mat- eller vinkällare.

Hus 8 - Pumphus. Gemensamhetsanläggning för vatten med fastigheterna Rörvik 4:133 och 4:134
Påbörjad renovering och delvis ombyggnation 2021-2023,

Entréplanet (ej i uterummet):
- All gammal el riven. Delvis ny el på våningsplanet (elcentral finns ej installerad). Idag finns inkommande byggel.
- V/A ledningar/stammar utbytta
- Torpargrund urgrävd
- Betongplatta gjuten med vattenburen värme, ej i uterummet. (ingen värmekälla installerad)
- Tilläggsisolering med gipsskivor på väggar och innertak.
- Nya massiva trägolv i alla rum, putsat Ultra protect, förutom hall där det är putsat betonggolv. I uterummet är bjälklaget ej färdigställt.
- Till större delen nya tre glas fönster och två altandörrar, Elitefönster Retro (I övrigt äldre englas fönster)
- Ny entrédörr med sidoljus, Elitefönster.
- Delvis omdisposition av planlösningen. Bl.a är köket flyttat, trappen till övre plan riven (planerad ny trapp ovan provisoriskt duschrum)

Övre plan:
- Byggtrapp till övre plan och ingång via provisorisk balkong
- Äldre tak och väggar rivna in till timmerstommen
- Påbörjad regling och isolering av väggar.
- Trägolv i original, större delen slipade.
- Förberett för det vattenburna värmesystemet
- Påbörjat bygge av nytt duschrum
- Delvis omdisposition av planlösningen

Vindsplan:
- Återställt vinden till råvind. (tidigare två enkla rum vid respektive gavel).

Övrigt:
- Ny papp på taket. Helt nytt plåttak ingår, klicktak Amgalant510 svart (ej monterat)
- Braskaminens pipa samt en pipa i den andra murstocken (köket/matsalen) är provtryckta och godkända.
- Vattenledning dragen ner till Gästhuset och Båthuset (ej indraget i båthuset)

Fiber finns för anslutning vid tomtgräns.
350 m² (taxeringsinformation. Arean är ej uppmätt)
8 200 000 kr/bud
19311 m²
250 m²
9 rum och kök
Friköpt
Ej utförd
Norrtälje Rörvik 4:10
220, Småhusenhet, bebyggd
Enskilt vatten året om genom gemensamhetsanläggning samt enskilt avlopp året om, i form av en avloppsbrunn med infiltration (delas med grannfastigheten Rörvik 4:134).
Självdrag
Gemensamhetsanläggning: Norrtälje Rörvik GA:6
Avtalsservitut D-2021-00308986:1
Last: Avtalsservitut Väg, D202100308986:1.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 0188-2018/173.1
Last: Officialservitut Vattenledning, 0188-2018/173.2
Last: Officialservitut Väg, 0188-2018/262.1
Utomplan
Fantastisk tomt med stor potential att skapa både odlingar, park eller större trädgård, naturträdgård, vacker gårdsplan, plats för poolen mm!

Idag består tomten av stora gräsytor, flertalet magnifikt stora träd, vacker stenmur vid huvudbyggnaden, en större plan mark vid huvudbyggnaden med plats för flertalet bilar samt en strandlinje på andra sidan vägen, OBS! se tomtkarta.
45 111 kr/år.
Tillkommer kostnad för ev. TV/bredband, ev. larm samt underhållskostnader. Observera att driftkostnaderna är uppskattade då byggnaden fortfarande är under renovering och elförbrukningen endast är uppskattad för entréplanet (ca 200 kvm, ca 25 000 kwh) och pumphuset. Driftkostnader varierar givetvis vad gäller familjestorlek och förbrukning.

Intresseanmälan

*” anger obligatoriska fält

Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Prisbevakning
Villkor*
Visa alla objekt